ΜΑΤΕΡΙΑ

Ο όμιλος ΜΑΤΕΡΙΑ είναι μια ιδιωτική κοινωνική επιχείρηση για τη φροντίδα ηλικιωμένων που παρέχει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών φροντίδας, αποκατάστασης, και νοσηλευτικής στη Λευκωσία της Κύπρου.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η ΜΑΤΕΡΙΑ συμπεριλαμβάνουν φυσιοθεραπεία, θεραπεία βελτίωσης αντίληψης, θεραπεία μέσω τέχνης, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, τεχνολογική υποστήριξη, διατροφική συμβουλευτική, φροντίδα στο σπίτι, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική, προγράμματα εκπαίδευσης φροντιστών, υπηρεσίες μεταφοράς για άτομα με κινητικά προβλήματα κλπ. Η ομάδα διαχείρισης ακολουθεί μια διεπιστημονική προσέγγιση, με στόχο την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών για τον τελικό χρήστη και τις οικογένειές τους. Η ΜΑΤΕΡΙΑ είναι επίσης ένα αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο για φοιτητές υγείας και κοινωνικών επιστημών από όλα τα πανεπιστήμια της Λευκωσίας. Διαθέτει ένα αναπτυσσόμενο τμήμα έρευνας που ασχολείται με χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα σχετικά με τη γήρανση, την αναπηρία, τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ένταξη.

Ο όμιλος ΜΑΤΕΡΙΑ διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις (90 κλίνες, προς επέκταση στις 120) παρέχοντας 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας. Διευθύνονται από μια διεπιστημονική ομάδα που συμπεριλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, γεροντολόγους, κλινικούς ψυχολόγους, νευροψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, κοινωνιολόγους, λογοθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές και δραματοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, οικονομικούς διευθυντές και λογιστές.

Η κα Μαρίνα Πολυκάρπου είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου ΜΑΤΕΡΙΑ. Είναι γεροντολόγος και ψυχολόγος. Σπούδασε στο University of Kansas των ΗΠΑ και στο Kings’ College στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Αγίου Γεωργίου, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Στο πλαίσιο του έργου HERO, θα είναι υπεύθυνη για την ενότητα IO1.

Η κ. Άντρια Χατζηκόστα είναι υπεύθυνη προγραμμάτων στη ΜΑΤΕΡΙΑ. Είναι κάτοχος MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ως υπεύθυνος προγράμματος. Στο πλαίσιο του έργου HERO, θα είναι υπεύθυνη για την ενότητα IO1 και την καθημερινή επικοινωνία.

Ο κ. Ευάγγελος Κούλης εργάζεται ως υπεύθυνος έργου στη ΜΑΤΕΡΙΑ. Είναι κάτοχος MSc στις Διεθνείς Σχέσεις από το University of Manchester του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Διεθνών Στρατηγικών Αναλύσεων στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του έργου HERO, θα είναι υπεύθυνος για την ενότητα IO1 και την καθημερινή επικοινωνία.