Στόχοι

Το έργο HERO στοχεύει στην αντιμετώπιση δύο σημαντικών προβλημάτων που είναι έντονα στην Ευρώπη, η γήρανση του πληθυσμού και η έντονη μετανάστευση. Το αντικείμενο του έργου είναι όχι μόνο η κάλυψη της ανάγκης για μακροχρόνια φροντίδα των ηλικιωμένων ανθρώπων, αλλά και η συνεισφορά στην εργασιακή απασχόληση και κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων που καταφθάνουν στην Ευρώπη από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Οι στόχοι του έργου HERO είναι οι εξής:

  • Η ανάπτυξη μίας διαδικασίας για την εκπαίδευση των προσφύγων και μεταναστών στην περίθαλψη με εξειδίκευση στη φροντίδα ηλικιωμένων, που θα βασίζεται στην ανάλυση των εκπαιδευτικών αναγκών των προσφύγων. Η εκπαίδευση αυτή θα διεξαχθεί σε πραγματικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων από επαγγελματίες στο χώρο περίθαλψης.
  • Οι μετανάστες θα εκπαιδευτούν στην αγγλική γλώσσα και στη γλώσσα της χώρας διαμονής τους, στις οποίες θα διεξαχθεί το πρόγραμμα κατάρτισης.
  • Η ανάπτυξη μίας διαδικτυακής πλατφόρμας και εφαρμογής που θα περιέχουν το εκπαιδευτικό υλικό, συμπεριλαμβάνοντας βίντεο έγγραφα σχετικά με τις κατάλληλες πρακτικές και ορολογίες. Το υλικό αυτό θα είναι διαθέσιμο σε κάθε συμμετέχοντα ανά πάσα στιγμή.
  •  Οι μετανάστες και πρόσφυγες που λαμβάνουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν πιστοποιητικό της κατάρτισής τους και να προσληφθούν μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους. Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία αυτή μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των προσφύγων και την ενσωμάτωσή τους στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και κοινωνία.
  • Οι επιμορφωτές του έργου θα εκπαιδευτούν σχετικά με την κατάλληλη μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουν για να εκπαιδεύσουν τους πρόσφυγες.